Blogs

Sparen voor een huis

Samenwonen Deel 2: Sparen voor een huis

Zoals beloofd deel twee van het blog samenwonen. Hierin vertel ik je over de manieren hoe je kunt sparen voor je huis. Bij de aankoop van een huis moet je een deel zelf bekostigen, waar moet je aan denken en hoe kun je dit het beste realiseren.

Lees meer
Samenwonen de kosten van een huis

Samenwonen deel 1: de kosten voor een huis

Ondanks kreeg ik van de vriendin van mijn zoon de vraag of er een manier is waarop ze beter kunnen sparen. Met een "gewone" spaarrekening is het wel erg makkelijk om het geld er weer af te halen, helemaal nu we onze bankzaken regelen via een app op onze telefoon. Ze denken aan de toekomst, huisje-boompje-beestje. Ik sloeg door en schreef er 2 blogs over. In dit blog: welke kosten kun je verwachten voor een eigen huis?

Lees meer
Keuzes zorgverzekering

Kies bewust je zorgverzekering.

De vraag is altijd aan het einde van het jaar, moet ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar of niet? Natuurlijk kan het goed zijn voor je portemonnee om eens een vergelijking te maken, maar daarnaast is het net zo belangrijk om te kijken of je wel een aanvullende verzekering wilt en zo ja, kies dan altijd voor een passende dekking. Ik help je op weg met hoe je die bewuste keuze kan maken.

Lees meer
Blog ABN AMRO verhoogt zijn tarieven - vergelijk met Rabobank ING SNS

De ABN AMRO verhoogt zijn tarieven – een onderzoek met een aangename verrassing.

Al jaren heb ik meerdere bankrekeningen in één pakket bij één en dezelfde bank. Tot nu toe heb ik nooit de gedachte gehad om over te stappen naar een andere bank. Tot dat ik las over de tarievenverhoging bij de ABN AMRO en werd ik getriggerd om me hier eens in te verdiepen. Dit leidde tot een aangename verrassing! Meer hierover lees je in mijn blog.

Lees meer
Steek niet je kop in het zand

Check vandaag nog je (nabestaanden) pensioen.

Aankomende week is de pensioen3daagse en hiermee word je aangespoord om stil te staan bij je pensioen. Het is goed om te weten hoe je financiële plaatje er uit zal zien tegen die tijd, maar nog beter is het om ook te kijken naar wat de gevolgen kunnen zijn bij verschillende levensgebeurtenissen, met name bij overlijden. Steek niet je kop in het zand. Lees meer hierover in mijn blog.

Lees meer
Beschuit met muisjes voor nieuw kindje Thuis in administratie

Een kindje erbij voor een bredere ondersteuning in de thuisadministratie.

Graag wil ik jullie bijpraten over het ontstaan van mijn nieuwe kindje “Thuis in administratie”. Ik was al actief met het administratief ondersteunen van nabestaanden rondom het overlijden van een dierbare. Maar de ervaring leert dat ik meer mensen help met de algemenere thuisadministratie dan specifiek bij overlijden, het is net of de dood toch nog steeds een beetje een taboe is……

Lees meer
Blogs schrijven voor Thuis in administratie

Ik vind het leuk om blogs te schrijven en mensen hiermee te informeren. Is er een onderwerp waar jij meer over wilt weten dan hoor ik dat graag!