Een kindje erbij voor een bredere ondersteuning in de thuisadministratie.

Figuurlijk dan hè, ik zal uitleggen waarom. Ruim een jaar geleden ben ik begonnen als zzp-er met “de nabestaandenassistente“. Na het overlijden van mijn partner Ronald ontstond destijds het idee om mensen te gaan helpen met de administratieve ondersteuning rondom een overlijden. Daarvoor ben ik een opleiding gaan volgen voor nabestaandenbegeleider en heb daarna het hele idee vorm gegeven. Dit was superleuk om te doen. Ik heb een hoop geleerd en veel leuke mensen ontmoet. 

De dood blijft een taboe

Het afgelopen jaar heb ik regelmatig mensen mogen helpen, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat dit vaker te maken had met de algemenere thuisadministratie dan specifiek met overlijden. Ik heb de indruk dat veel mensen het onderwerp nog steeds schuwen en geen nabestaanden willen zijn. Er was zelfs een dame die ik sprak waarvan haar man 17 jaar geleden was overleden en ze voelde zich niet aangesproken als nabestaande. En dat terwijl ze aangaf nog steeds moeite te hebben met de administratie omdat haar man dit altijd had gedaan!

Je ontdekt dingen door ze te doen

Kortom, ik werd hier niet blij van en ook al gaat het me niet om de kwantiteit, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf een beperking had opgelegd door te kiezen voor een specifieke doelgroep. En waarom eigenlijk, ik vind het zo leuk om iedereen te kunnen helpen! Maar het leven is één grote leerschool en je ontdekt pas dingen door ze te doen. Dús ik heb het hele proces weer opnieuw opgestart en een nieuw kindje gemaakt. En hoe leuk is dat om te doen!!

Nieuw kindje Thuis in administratie

 

Verdere ontwikkeling 

Het kindje heet “Thuis in administratie“, ik heb hiervoor de opleiding Wft-basis (Wet op het financieel toezicht) gedaan om zo mijn kennis uit te breiden over veel zaken waar ik mee te maken heb bij de thuisadministratie; betalen, sparen, beleggen, lenen, verzekeren, pensioenen en belastingen (en hiermee de coronatijd heel nuttig besteed ;-)). Daarna stond het maken van een logo en het bouwen van een website op mijn planning en hiervoor heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de vele tutorials op YouTube, wat óók weer heel leerzaam was.

Beschuit met muisjes

De website is klaar, de visitekaartjes zijn gedrukt en mijn eerste blog is een feit. Dus bij deze wil ik iedereen virtueel trakteren op beschuit met muisjes en ik hoop met deze nieuwe opzet nog meer mensen te mogen helpen, want dat is wat ik het liefste doe, of je nu nabestaande bent of niet ;-). 
Dank je wel voor het lezen van mijn blog en neem gerust een kijkje op mijn website of laat een reactie achter, altijd leuk!!
Beschuit met muisjes voor nieuw kindje Thuis in administratie

4 gedachten over “Een kindje erbij voor een bredere ondersteuning in de thuisadministratie.”

  1. Jeetje Melinda, ik ben zeer onder de indruk meid; van je inzet, je ondernemerschap, het inzicht, je doorzettingsvermogen.
    Ik neem mijn pet voor je af, ik ben trots op je!

    groet, Maike

Reacties zijn gesloten.